29 Березня, 2024
Запuтання до священнuка: ,,Чu має молuтва священнuка більшу сuлу, ніж молuтва небогопосвяченої особu?”

Запuтання до священнuка: ,,Чu має молuтва священнuка більшу сuлу, ніж молuтва небогопосвяченої особu?”

Запитання до священника: ,,Чи має молитва священника більшу силу, ніж молитва небогопосвяченої особи?”

Відповідь:

Запитання хитке. Можу на нього відповісти: і так, і ні. Бо якщо говоримо про Службу Божу, Євхаристію, то, звичайно, молитва священника має більшу силу.

Коли він простягає долоні і на його слова через дар священства приходить правдивий Бог поміж нас, то немає більшої сили за цю. Якщо це малось на увазі у запитанні, то, без сумніву, молитва священника має більшу силу.

Подібно також є і у випадку молитви-розгрішення: сила молитви сповідника є більшою, бо через неї надходить ласка Святого Духа. Ніхто з вірян не може давати розгрішення, оскільки лише богопосвяченим людям дано такий дар.

Однак якщо йдеться про силу молитву за оздоровлення, навернення, порятунок тощо, то тут основою є віра тієї людини, яка молиться. І віра світської людини може бути більшою за віру богопосвяченої особи.

Тут немає ніякого поділу, це справа віри. Бог кожного з нас покликав до молитви і пам’ятаємо слова Ісуса про те, що якби ми з вірою казали горі зрушити з місця, то це б відбулось.

Про силу віри маємо просити у Бога, про благодать Святого Духа, яка б зміцнила нашу віру.

Джерело:pranaslo.com

Залишити відповідь